Ben je 18 Jaar of ouder?

Ontstaan

In 2020 is de reis begonnen met een thuisbrouwpakket als verjaardagscadeau. Doordat onze brouwmeester David Dieperink al jaren als Hoofd Laboratorium in de productie-industrie werkzaam is, was de stap naar een beter brouwproces dan “het pannetje op het vuur” gauw gemaakt. In de garage kwam een 30 liter brouwsysteem waarmee het brouwproces constant kon worden gemaakt. Iets wat voor smaak en kwaliteit erg belangrijk is.

Naast een goed proces is natuurlijk in de basis een goed recept van belang. Met veel passie is er gezocht naar de juiste granen, hop en gist om elk recept uniek te maken. Dit in combinatie met het juiste brouwproces resulteerde in het eerste blonde bier van hoge gisting.

Hoe leuk zou het zijn om je eigen bier op de markt te brengen? Die vraag was snel beantwoord en ook daarvoor werden snel de volgende stappen gezet. Helaas trapte de gemeente Zevenaar op de rem door geen vergunning af te geven voor het wijzigen van het bestemmingsplan waardoor starten vanuit de garage niet mogelijk was. Door een samenwerking aan te gaan met brouwerij Heer & Meester is hier een oplossing voor gevonden. In hun brouwerij is het mogelijk om zelf op ambachtelijke wijze bier te brouwen.

Drie jaar later is het zover en kunnen fijnproevers kennismaken met het eerste bier van LaBrew: GOUD.

Het Brouwproces

De bieren van LaBrew hebben elk hun eigen karakter en worden gebrouwen op traditionele wijze. Met passie en natuurlijke ingrediënten: water, gerst, tarwe, hop en gist worden de bovengistende bieren gebrouwen volgens goed doordachte recepten die in de basis geïnspireerd zijn op Trappisten en Abdijbieren.

Na de vergisting worden de bieren ongefilterd afgevuld op fles en de in het bier achterblijvende gist krijgt nog een beetje suiker mee. Daarna worden de bieren nog enige tijd op de fles gelagerd zodat de geur en smaak zich dieper ontwikkelen.

Zo worden de bieren van LaBrew gevormd.

De Brouwmeester

Naast een grote passie voor Trappisten en Abdijbier, heeft David ook een grote passie voor koken. Beiden komen samen in LaBrew. Alle bierrecepten zijn zo ontwikkeld dat ze een smaakprofiel hebben dat uitstekend combineert met gastronomie.

Om de culinaire keuken beter te leren kennen heeft onze brouwmeester een opleidingstraject doorlopen bij Kookstudio 75 in Wehl. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste bieren daar geproefd zijn in combinatie met exclusieve culinaire creaties. LaBrew en lekker eten gaan daarom hand in hand. Iets wat de fijnproever zeker zal waarderen.

LaBrew

De naam is een samentrekking van de woorden lab en brew. Lab als verwijzing naar mijn werk en ontwikkeling die terugkomen in het brouwen (brew). Tezamen vormen zij LaBrew wat klinkt als “het brouwsel” met een Franstalige klank die op die manier naar de Franse keuken verwijst, het bourgondische en culinaire aspect van de bieren.

LaBrew ook bij jou in de Winkel?

Neem contact met ons op!

Contact