Welkom bij LaBrew!

Ben je 18 jaar of ouder?

Over LaBrew

Brouwen, met passie

Het brouwproces

De bieren van LaBrew hebben elk hun eigen karakter en worden gebrouwen op traditionele wijze. Met passie en natuurlijke ingrediënten: water, gerst, tarwe, hop en gist worden de bovengistende bieren gebrouwen volgens goed doordachte recepten die in de basis geïnspireerd zijn op Trappisten en Abdijbieren.

Na de vergisting worden de bieren ongefilterd afgevuld op fles en de in het bier achterblijvende gist krijgt nog een beetje suiker mee. Daarna worden de bieren nog enige tijd op de fles gelagerd zodat de geur en smaak zich dieper ontwikkelen.

Zo worden de bieren van LaBrew gevormd.

De brouwmeester

Naast een grote passie voor Trappisten en Abdijbier, heeft David ook een grote passie voor koken. Beiden komen samen in LaBrew. Alle bierrecepten zijn zo ontwikkeld dat ze een smaakprofiel hebben dat uitstekend combineert met gastronomie.

Om de culinaire keuken beter te leren kennen heeft onze brouwmeester een opleidingstraject doorlopen bij Kookstudio 75 in Wehl. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste bieren daar geproefd zijn in combinatie met exclusieve culinaire creaties. LaBrew en lekker eten gaan daarom hand in hand. Iets wat de fijnproever zeker zal waarderen.

Ontstaan

In 2020 is de reis begonnen met een thuisbrouwpakket als verjaardagscadeau. Doordat onze brouwmeester David Dieperink al jaren als Hoofd Laboratorium in de productie-industrie werkzaam is, was de stap naar een beter brouwproces dan “het pannetje op het vuur” gauw gemaakt. In de garage kwam een 30 liter brouwsysteem waarmee het brouwproces constant kon worden gemaakt. Iets wat voor smaak en kwaliteit erg belangrijk is.

Naast een goed proces is in de basis een goed recept van belang. Met veel passie is er gezocht naar de juiste granen, hop en gist om elk recept uniek te maken. Dit in combinatie met het juiste brouwproces resulteerde in het eerste blonde bier van hoge gisting.

Hoe leuk zou het zijn om je eigen bier op de markt te brengen? Die vraag was snel beantwoord en ook daarvoor werden snel de volgende stappen gezet. Door een samenwerking aan te gaan met brouwerij Heer & Meester werd het mogelijk om brouwsels van 200 liter op ambachtelijke wijze te brouwen.

In 2023 was het zover en konden fijnproevers kennismaken met het eerste bier van LaBrew: Angerlo’s GOUD.

LaBrew

De naam is een samentrekking van de woorden lab en brew. Lab als verwijzing naar mijn werk en ontwikkeling die terugkomen in het brouwen (brew). Tezamen vormen zij LaBrew wat klinkt als “het brouwsel” met een Franstalige klank die op die manier naar de Franse keuken verwijst, het bourgondische en culinaire aspect van de bieren.

Het logo en etiket

Het logo en etiket zijn met zorg en oog voor detail ontworpen door Bastiaan Kelderman. In het logo is het maantje verwerkt dat zijn oorsprong vindt in het wapen van de voormalige gemeente Angerlo. Voor de oplettende kijker is er in het etiket een Erlenmeyer verstopt, een leuke verwijzing naar het laboratorium en ontwikkeling.

LaBrew ook bij jou op de kaart?

Velen gingen je al voor

Ik wil ook klant worden

Verkrijgbaar bij:

Tapperij Hendrick

Doesburg

Eet Lokaal

Zevenaar

D'rank

Doetinchem